jump to navigation

Minunile lui Dumnezeu au voie să existe? „Enciclopedia Gale a Fenomenelor Neobişnuite şi Inexplicabile”, de Brad E. Steiger şi Sherry Hansen Steiger 25/05/2011

Posted by allcafe in Cafeaua zilnică.
Tags: , , , , , ,
trackback

Enciclopedia Gale a Fenomenelor Neobişnuite şi InexplicabileÎn aripa dreaptă a bisericii Santa Maria din Amaseno, Italia, se află, într-o sticluţă, sângele Sfântului Lorenzo. Deşi acesta a fost ars de viu, o parte din sângele său a fost adunat şi păstrat. În fiecare an, la aniversarea martiriului său, sticluţa este adusă lângă altar şi încuiată într-o raclă de sticlă. În văzul tuturor celor prezenţi sângele coagulat acum multe secole se transformă în lichid.

Pentru credincioşi, lichefierea sângelui este o mărturie a existenţei miracolelor divine. Pentru cercetători, în schimb, procesul se numeşte „tixotropie” – acţiune prin care anumite geluri se lichefiază când sunt agitate şi devin solide când sunt lăsate nemişcate.

Mânuirea flaconului de către preot în timpul ceremoniei religioase, căldura palmelor umane sau a lumânărilor din altar pot fi precondiţii ale „miracolului”. Pe de altă parte, alţi oameni de ştiinţă spun că este imposibil ca în sticluţă să fie sânge uman şi sugerează că relicvele sunt un amestec de grăsimi sau ceară şi o vopsea roşie, solubilă în ulei.

Exemplul de mai sus este doar unul dintre fenomenele neobişnuite tratate de Brad E. Steiger şi Sherry Hansen Steiger în cele trei volume ale cărţii „Enciclopedia Gale a Fenomenelor Neobişnuite şi Inexplicabile”. Cei doi autori, soţ şi soţie, aduc prin această enciclopedie date esenţiale despre o serie de mistere pentru care omenirea nu are un răspuns, de la cele religioase la cele paranormale sau OZN.

Brad E. Steiger şi Sherry Hansen Steiger s-au ferit însă de senzaţionalism şi au oferit mai multe puncte de vedere, adesea contrare. Nu s-au hazardat nici în a formula concluzii, ci vă lasă pe voi, cititorii lor şi ai noştri, să judecaţi pe baza argumentelor oferite.

Enciclopedia Gale a Fenomenelor Neobişnuite şi Inexplicabile” este o lectură uşoară, relaxantă, care, cu singuranţă, vă va îmbogăţi cultura generală.

Reclame

Comentarii»

1. Dragii nostri, « ALLCafe - 01/06/2011

[…] “Enciclopedia Gale a Fenomenelor Inexplicabile şi Neobişnuite” de Brad E. Steiger şi Sherry Hansen Steiger este pe locul III în topul preferinţelor voastre, urmată îndeaproape de “Istoria Românilor” de Constantin C. Giurescu, pentru care am avut un preţ special. […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: