jump to navigation

Câţi dintre voi v-aţi întrebat: „Ce-aş fi eu fără tine”? 07/06/2011

Posted by allcafe in Strada Ficţiunii.
Tags: , , ,
trackback

Ce-as fi eu fara tine - Guillaume MussoUnul dintre cei mai cunoscuţi autori francezi ai momentului, Guillaume Musso nu se sfieşte să scrie popular şi să recunoască că îi place asta: “Întotdeauna mi-am dorit să scriu romane populare – în sensul bun al termenului, adică romane sinonime cu plăcerea de a citi”.

Tânărul scriitor, licenţiat în economie, reuşeşte, cel puţin în romanul “Ce-aş fi eu fără tine” apărut în colecţia Strada Ficţiunii a Editurii ALLFA, să aşeze în jurul cărţii un câmp magnetic, ce împinge cititorul într-o reconfortantă frenezie.

O pasiune nestăpânită ce se înfiripă între Gabrielle şi Martin într-un campus din San Francisco rămâne la fel de arzătoare şi 13 ani mai târziu, când drumurile lor se intersectează într-un hazard fantasmagoric. După 13 ani în care şi unul şi altul au tânjit după iubirea ce putea să mai fie, cei doi se întrec într-o cursă a orgoliilor, fantomelor trecutului şi adevărurilor niciodată spuse. O cursă din care amândoi par să iasă învinşi.

Femeia este pusă în situaţia de a alege între tată şi iubit, între doi bărbaţi pe a căror iubire şi protecţie şi-a dorit-o mereu şi după care a suspinat îndelung. Gabrielle trece de la o potecă îngustă la o şosea cu mai multe benzi şi posibilităţi. Doar că fiecare bandă are un alt sens şi duce fiecare într-un loc diferit, unde îl poate avea doar pe tată sau doar pe iubit.

Nici destinele celor doi bărbaţi nu sunt izolate, ci se îmbină într-un joc al morţii şi suspansului; un joc de sumă zero, în care unul dintre ei trebuie în mod necesar să piardă pentru ca celălalt să nu se cufunde în întuneric.

Sfârşitul romanului este asemenea răsăritului de soare după o noapte albă, agitată. Îţi dă un sentiment de bine, de linişte şi dulce moleşeală. Când soarele începe să urce spre cer, reflexele personajelor încep să se ivească la momentul oportun, muşchii li se contractă fără întreruperi, iar simţul echilibrului se recâştigă pe neaşteptate.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: