jump to navigation

Oksa Pollock, fetiţa plină de magie 14/06/2011

Posted by allcafe in Cafeaua zilnică.
Tags: , ,
trackback

Oksa PollockDupă o zi epuizantă, într-o şcoală nouă dintr-un oraş nou, Oksa Pollock, o fetiţă de aproape 13 ani, se întinse în pat. Însă, în loc să adoarmă, gândindu-se cum dăduse chix din prima zi de şcoală, Oksa Pollock îi dădu foc lui Poupette, păpuşa preferată din copilărie. Dar nu aşa cum ar face-o un alt copil neastâmpărat, cu o cutie de chibrituri, ci cu…puterea minţii. Păpuşa s-a ridicat în aer iar părul ei electrizat a luat foc, sub privirile îngrozite şi totodată încântate ale fetiţei.

Dimineaţa, păpuşa cheală şi pe jumătate carbonizată ce zăcea pe birou era dovada că evenimentele din seara precedentă erau departe de a fi doar o festă jucată de imaginaţie. Ele chiar avuseseră loc.

Acolo, în noua ei cameră din Londra, unde lucrurile încă aşteptau să fie despachetate, Oksa Pollock şi-a exersat pentru prima dată puterile abia descoperite. Hainele frumos aranjate pe spătarul scaunului au zburat prin aer, iar creioanele din borcănaşul de pe birou s-au înfipt în tavan precum nişte cuie groase. Impulsivă, Oksa nu s-a dat în lături de a-şi folosi forţa şi la şcoală, unde îl trânteşte pe Ostrogotul ce o supărase de peretele din baie.

Nu după mult timp, Oksa Pollock descoperă şi sursa puterilor sale magice: Edefia – un tărâm invizibil, patrie a bunicii sale Dragomira şi a tatălui său Pavel. În urmă cu 53 de ani, Dragomira – viitoarea suverană a Edefiei, pe atunci de vârsta Oksei, a fost obligată de răufăcători să-şi părăsească ţara şi să devină un Refugiat. Deşi s-a adaptat vieţii Din-Afară, Dragomira nu a încetat niciodată să spere că se va întoarce şi va salva Edefia. Iar acum, când Amprenta a apărut pe adbomenul nepoatei sale, totul era din nou posibil.

Cum primeşte Oksa Pollock vestea că nu este ca toţi ceilalţi copii de vârsta ei, că are puteri supranaturale şi o misiune de îndeplinit? Cum reacţionează cel mai bun prieten al ei, Gus, şi mama ei, Marie – o femeie normală, la aflarea veştii că Oksa Pollock este o Binevoitoare? Cum descoperă Oksa Pollock secretul nesuferitului ei profesor de matermatică, McGraw? Ce năzbâtii fac cei doi copii, ce creaturi întâlnesc şi ce pericole înfruntă – toate acestea, dar şi multe altele, vă vor ţine cu sufletul la gură în primul volum al seriei Oksa Pollock, Tărâmul invizibil.

Fie că sunteţi mai mici sau mai mari, călătoria prin Tărâmul invizibil este obligatorie, pentru că, nu-i aşa?, cu toţii avem nevoie de puţină magie. Iar cu Oksa Pollock şi Tărâmul invizibil veţi avea parte din plin de ea. Dacă faceţi comandă pe site, folosind codul EDEFIA, până pe 1 noiembrie aveţi 20% reducere. In plus, copiii între 10 şi 16 ani care vor descoperi tărâmul invizibil pot merge în Franţa.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: