jump to navigation

În curând pe Strada Ficţiunii: „Insomnia” de Charlie Huston 17/06/2011

Posted by allcafe in Strada Ficţiunii.
Tags: , , , ,
trackback

Milioane de oameni visau ca oboseala să dispară. Ca pleoapele să se închidă şi să rămână tăcute. Ca organismul să se odihnească. Ca mintea să se relaxeze.

Milioane de oameni visau la somn. Milioane de oameni tânjeau după Dreamer.

Epidemia de SLP (formula prescurtată pentru sleepless – insomnie) a început în 2008, iar în doi ani îşi extinsese rapid tentaculele şi distrusese sistemele economice şi sociale chiar şi în cele mai puternice ţări ale lumii. Doar în SUA există 30 de milioane de insomniaci. De oameni cuprinşi de convulsii, acoperiţi de răni şi puroi, de oameni care şi-au pierdut capacitatea de a comunica şi conştiinţa de sine.

Cluburile, magazinele, jocurile pe calculator, furtul de identitate şi traficul de droguri – toate au înflorit pentru alinarea simţurilor vii ale insomniacilor dornici să umble, să se agite, să caute distracţii sau să recurgă la un ultim gest, care îi face să doarmă pentru totdeauna.

Un singur cuvânt era însă pe buzele tuturor: Dreamer, medicamentul care atenuează simptomele bolii, care te ajută să revii din realităţile paralele şi să adormi, chiar şi pentru puţin timp. Însă Dreamerul era distribuit numai în farmaciile spitalelor şi administrat doar pacienţilor internaţi, o singură dată pe zi. Fiecare cutie, fiecare flacon are o etichetă cu identificare prin radiofrecvenţă, iar fiecare pastilă câte trei caracteristici unice.

Piaţa neagră s-a umplut de copii ale Dreamerului, însă pe cel adevărat nu-l are (aproape) nimeni. Toată lumea vrea să afle unde se produce şi care e reţeaua care îl distribuie.

Personajul principal al romanului Insomnia, Parker Hass, soţul unei femei infectate cu insomnie şi tatăl unei fetiţe de câteva luni, şi ea suspectată de boală, încearcă să dea de urma medicamentului. Hass joacă dublu rol, de poliţist şi traficant de droguri, ambele măşti ale unui soţ disperat să îşi salveze familia.

Va reuşi Parker Hass să se strecoare prin lumea periculoasă a traficanţilor de droguri, a poliţiştilor corupţi şi a crimelor, să descopere Dreamerul şi cauza epidemiei de insomnie? Pentru a afla trebuie să rămâneţi treji şi să citiţi romanul.

Insomnia lui Charlie Huston este următoarea apariţie în colecţia Strada Ficţiunii.

Reclame

Comentarii»

1. Fără somn pe Strada Ficţiunii « Mircea Pricăjan - 20/06/2011

[…] blogul Editurii All s-a anunţat o viitoare apariţie în deja bine închegata şi arătoasa colecţie Strada […]

2. Concurs ALL : INSOMNIA « Blog-ul fanului science fiction - 13/07/2011

[…] fost foarte incintat cind am aflat pe net ca se lanseaza o noua colectie de literatura de fictiune intitulata STRADA FICTIUNII la editura […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: